Nu-i ușor, dar e ușoară!


Au trecut doua zile cred de cand am indraznit sa postez pe Facebook un citat interesant si controversat in acelasi timp. Citatul,aparut intr-o discutie cu un prieten, era urmatorul: “Fetele sunt usoare. Fetele frumoase nu au cum sa nu fie usoare, iar cele urate e clar ca sunt usoare ca doar dau de ceva mai bun. Fetele mici sunt usoare fiindca sunt prostute, iar fetele mai mari sunt usoare fiindca sunt disperate.” Ce am vrut sa obtin in urma postarii acestei idei au fost cateva reactii de la fete. M-a lovit insa o surpriza: reactiile nu au intarziat sa apara, dar continutul lor era slab, sau apropiat de zero. Sa-mi fie cu iertare dragi comentatoare, dar a acuza pe altul ca sa te scoti tu, sau a spune ca “strugurii sunt acrii”, sau ca “asta este parerea baietilor respinsi” mi se pare de-a dreptul pueril. Ma asteptam la argumente rationale si, in acelasi timp, veridice. Sau, mai bine zis, voiam altfel de argumente. Voiam sa vad si eu (macar) o fata ca se ridica si-si sustine cauza, cu adevarat. Sau se da exemplu de greutate. 

 Facand un pas mai departe imi vine in minte ideea spusa de un prieten si ascunsa pe undeva prin mintea mea, dar descoperita exact in momentul oportun. Iata ce spune: “Cu cat o fata se lasa cucerita mai greu, cu atat satisfactia ta ca baiat este mai mare.” (Daca reusesti sa o cuceresti, nu?) Insa aici intervine o variabila: subiectivismul. Ceea ce pentru un baiat poate fi o provocare, pentru un altul e incapatanare sau ignorare. Pe exemplu: Mihai vrea sa iasa cu Alina, dar nu reuseste sa o convinga. Dar incearca, incearca si iar incearca. Andrei, prietenul lui Mihai, ii spune acestuia, si nu doar o data,  sa o lase in pace pe Alina, sa renunte, pentru ca isi bate joc de el. Sa il respinga de atatea ori!Si nu e vorba decat de o iesire in oras, nu de o cerere in casatorie! Dar ea se scuza de fiecare data. Sa fim insa optimisti si sa spunem ca dupa 7 incercari ea accepta. Apoi se indragostesc si…traiesc fericiti pana la adanci batraneti. Frumos, nu? (Saracul Andrei, cat de antipatic trebuie sa-i fie Alinei!) Unii baieti pot sa tolereze mai mult, altii mai putin. Asa ca fetelor, aveti grija cat de mare e plapuma, atunci cand va intindeti!(Ma refer la vorba din popor, nu alte ganduri care tocmai v-au trecut prin minte;) ).

Daca intoarcem moneda pe fata cealalta observam subiectivitatea si in “clasarea” fetelor. Unele sunt frumoase, altele nu. Unele sunt destepte, altele…mai putin. Unele sunt usoare, altele (mai) “grele”. Si tot asa. Intotdeauna fata va fi vazuta prin ochii baiatului in cauza. (Cand mai multi baieti vad acelasi lucru situatia e clara; depinde doar de fata daca e in folosul sau in detrimentul ei). Ce e “usor” pentru mine, pentru tine e “greu”. Sau invers. Asa cum spuneam, problema apare cand pentru o majoritate “usorul” usor ramane, iar “greul”, greu. 

Desi totul la noi pe lume este relativ (sau, cel putin, asa se spune), este trist ca tot mai multe fete aleg sa alerge spre categoria usoara, nestiind ca nu le avantajeaza deloc,   in ochii baietilor,  aceasta migratie (organizata sau nu). Si cand spun asta, incerc sa elimin relativismul, pe cat posibil. Ca sfat de incheierei: dragi fete si stimati baieti, lasand deoparte ora inaintata sau vremea de afara, dati fuga la magazinul din colt si cumparati-va un cantar…moral. Asta in cazul in care nu aveti deja. Folositi-l oridecateori este nevoie, atat pentru cei/cele din jur, cat si pentru voi! Dar aveti grija sa fie reglat bine;)!

P.S: Dragi reprezentante ale sexului frumos, tin sa mentionez cateva lucruri:

  • Citatul chiar este citat! Daca imi apartinea parerea o prezentam fara ghilimele.
  • Cu siguranta, daca v-ati pune mintea cu noi, ne-ati gasi mult mai “usori” decat multe dintre voi.
  • Orice asemanare cu persoanele din viata reala este pur intamplatoare!

5 thoughts on “Nu-i ușor, dar e ușoară!

Add yours

  1. Din perspectiva unei fete iti pot spune ca si noi suntem constiente de faptul ca vom fi apreciate mai mult daca ne lasam cucerite mai greu, nu e un lucru ascuns. Dar acuma vine partea de ce facem acest lucru, iar aici pot face categorisirea intre fetele usoare si fetele cu capul pe umeri. Tu, ca baiat (nu ma refer la tine, ci la baieti in general), ar trebui sa iti dai seama de ce fata se lasa asa de greu cucerita … si s-o cunosti in felul asta al ei. E adevarat, fiecare dintre noi avem slabiciunile noastre, dar nu putem fi puse pe aceasi scara de valori cu toate fetele (iar asta nu e un contraargument la asa zisul “atac”, care de fapt nu a fost). Nu e usor sa iti pui niste valori dupa care sa iti ghidezi viata ca si fata care poate fi cucerita, dar atunci cand le ai stabilite, merita. Daca vrei sa zici ca fetele sunt usoare, foarte bine, dar fetele usoare si care merita din plin un baiat de toata cinstea pot invata sa nu mai fie asa. Daca vrei sa creezi o generalitate, poti s-o faci, dar nu exclude posibilitatea schimbarii persoanei in cauza. Fiecare fata si baiat stie unde se afla, si care este lucrul care o/il caracterizeaza din punctul asta de vedere.
    Sper ca m-am facut inteleasa 🙂

    1. Ema, partea trista vine atunci cand fata tot face pe inabordabila(nu conteaza daca are un set de valori sau nu), si apoi ii pare rau…

  2. Ei.. ma bag si eu in vorba sa-mi dau cu parerea. 😀

    Eu zic ca pentru o fata exista doua moduri de a fi usoara.
    1. Modul la care probabil te referi tu, adica pur si simplu accepta orice ii cade in brate, fara sa faca nazuri.
    2. Luam o situatie norocoasa in care indivizii se simpatizeaza reciproc. Ce rost ar avea ca fata sa traga de timp, sa faca pe inabordabila? Baiatul ala ar putea renunta. Insista el ce insista, dar la un moment dat se simte si renunta. Nu poate sa o agaseze la infinit daca ea nu vrea. Si atunci au ambii de pierdut.

    Eu asa vad lucrurile. De ce sa-ti complici viata? Doar pentru ca mizezi pe faptul ca el ar putea fi genul de baiat caruia sa-i placa fetele greu de cucerit? E mai bine sa mergi la sigur. Din motivul asta sunt eu “usoara” uneori. Iar daca respectivul nu-mi place, ii spun de la inceput. Bineinteles, cat mai politicos posibil. Cu cat mai devreme, cu atat mai bine, nu mi se pare ok sa alimentezi sperante inutile.

    1. Hey…exact asa vad si eu lucrurile. imi place punctul 2), adica asa mi se pare normal. si imi place si ultima idee.

Leave a comment

Blog at WordPress.com.

Up ↑