Viitor fără trecut

Posted on Updated on


text_quotes_fight_club_1280x800_54863

Ne-am învățat să dorim mult, dar luptându-ne pentru puțin. Cum am vrea să progresăm, rămânând blocați în trecut?

Ca să devii ceea ce poți fii, trebuie să abandonezi ceea ce ești! Doar privind în față vei înainta; ce a fost, a fost. Ce va fi, nu a fost încă.

Uneori e de dorit să mergi atât de departe încât să nu te mai poți întoarce. Să îți arzi corăbiile și să te abandonezi uscatului. Să îți tai coarda de siguranță și să sari în gol. Să treci peste prăpăstii și apoi să arzi podul. Doar când nu mai ai altă opțiune, o să găsești adevărata cale.

Dar nu! Noi vrem progres fără efort. Rezultate fără muncă. Fericire fără durere. Iubire fără defecte. De unde să le luăm? În cel mai bun caz, (pe unele) putem să le oferim…

Doar când rămâi singur cu drumul, o să continui. Când mergi prea departe ca să te mai poți întoarce. Când pierzi ce e de pierdut. Când spui ce vrei să spui. Când asculți ceea ce e de ascultat.

Ne-am învățat să nu riscăm. Și, dacă totuși o facem, avem pregătită rezerva. Nu ne aruncăm cu capul înainte, decât după ce ne-am asigurat că avem cască. Și așa e bine…pentru mediocritate.

Dar măreția nu apare decât acolo unde mediocritatea a fost lăsată în urmă. Iar lucrurile bune nu vin decât în viața celor care au scăpat de cele rele.

E de dorit să mergi atât de departe încât să nu te mai poți întoarce! Cum să vrei să ajungi la stele, când tu ești legat de pământ?

Advertisements

2 thoughts on “Viitor fără trecut

  Cristi Cristian said:
  January 3, 2015 at 17:35

  Frumos spus dar vis-a-vis de asumarea riscurilor, nu stiu ce m-a facut sa-mi aduc aminte faptul ca, aveam notat pe undeva urmatorul text:
  “Totusi, ultima amintire trista zaboveste inca aici, iar uneori aluneca precum ceata plutitoare, zagazuind lumina soarelui si infiorand aducerea-aminte a vremurilor mai fericite. Au fost bucurii mult prea intense pentru a putea fi descrise in cuvinte si au fost suparari asupra carora nu indraznesc sa starui. Si cu ele in minte spun: Catara-te daca vrei, dar aminteste-ti ca puterea si curajul nu valoreaza nimic fara prudenta si ca o neglijenta de moment poate distruge fericirea pentru toata viata. Nu face nimic la repezeala; cantareste-ti bine fiecare pas; si gandeste-te de la inceput cum ar putea fi sfarsitul.” (Jon Krakauer)

   cascadorys responded:
   January 3, 2015 at 18:24

   “Into thin air” e cartea? Dar da, echilibrul trebuie sa fie prezent, totusi! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s