Cere mai mult!

Posted on Updated on


De multe ori m-am intrebat de ce oamenii vor atat de putine de la viata. Desi traim intr-o lume in care oportunitatile ne lovesc la tot pasul, ne multumim cu putin. Si cand spun asta nu ma gandesc doar la aspectul financiar, ci la orice aspect al vietii (amarate) pe care o traim. Nu invatam decat putin, cat sa trecem. Muncim cat sa nu fim dati afara. Si tot asa. Cerem putin, primim putin. Cat vrem, atat avem. Dar, intrebarea se ridica din nou, de ce stau lucrurile astfel?

Imi amintesc de un episod pe care il povestea John Maxwell. Acesta spunea ca odata, intr-un oras, a fost abordat de un om al strazii, cerandu-i 25 de centi. Acesta, cu zambetul pe buze, a scos din buzunar o moneda de 25 de centi si i-a oferit-o. Contrariat, omul a spus ca isi bate joc de el. John i-a raspuns ca atat a cerut, atat i-a dat si ca nu are motive sa fie suparat. Daca ar fi cerut mai mult, ar fi primit mai mult.

Mi-a placut mult aceasta istorisire deoarece ilustreaza un adevar general:daca ceri, atat primesti. Daca nu ceri, nu primesti. In Biblie se spune: “cereti si vi se va da”. Cat ceri, atat primesti. Daca vrei independenta financiara, intelepciune, cultura, un job bun sau orice altceva, CERE. Cere de la viata si vei primi. Dar nu uita, rar vei primi mai mult decat ai cerut. Nu e sigur ca daca ceri mult vei si primi mult. Dar e sigur ca daca nu ceri mult, nu primesti mult. E simplu. Dar, se spune, viata ofera tuturor celor ce indraznesc sa ceara. Indrazneste! Meriti sa ceri mai mult!

Advertisements

2 thoughts on “Cere mai mult!

  Raluca said:
  June 6, 2012 at 22:57

  si inainte sa ceri trebuie sa te gandesti ce poti da inapoi…

   cascadorys responded:
   June 7, 2012 at 06:54

   ;))acela e deja un alt aspect;)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s